• Shqip

• English

• Turkish
Gjyshatat e rretheve
BIBLOGRAFIA
Aktivitete te ndryshme
Kryegjyshata Boterore
Historiku i Bektashizmit
Teqet Bektashiane
Figura te Bektashizmit
Botime te ndryshme
Gjurme Bektashiane
Adresa
Lajme Flesh
Njoftim
NJoftohen te gjithe besimtaret bektashiane ne Republiken e Shqiperise ,Kosove ,Maqedoni,Mal te Zi ,SHBA ne daten 06 12.2010 fillon agjerimi i zise se matemit ne kujtim te vepres se martirve te Qerbelase dhe hapet me date 16.12.2010 ora 13 00. M

Urim me rastin e festes se Kurban Bajramit
Kryegjyshi Boteror i Bektashinjve H. D. Reshat Bardhi uron gjithe besimtaret Myslimane gezuar festen e Kurban Bajramit paqi miresine e zotit ne kete dite te shenuar.

Lajme
Njoftohen gjithe besimtaret bektashinje se ne daten 20 -25 gusht 2010 zhvillohet peligrinazhi i pervitshem ne Malin e Tomorit . Cermonjali i rastit zhvillohet me date 22.8.2010 ora 11 00

Nje Histori e shkurter e jetes se 12 imameve
Botimet e Kryegjyshatės Botėrore Bektashiane nė vite
 
 
 
Botimet e Kryegjyshatës Botërore Bektashiane në vite
                      ( dhe nga shtëpi botuese të tjera)
 
Përgatiti  Nuri Çuni
 
1921
Naim Frashëri: Fletore e bektashinjet. Korçë: Shtypshkronja Dhori Koti, 1921. - 32 f.
Ali Tomori: Bektashinjt e Shqipëries, Korçë: Shtypshkronja & Libraria “Korça” Dhori Koti, 1921. - 40 f.
 Gazeta “Reforma” Nr. 1, 1921. Redaktor i saj Ali Tomori.
 
1922
Naim Frashëri H : Qerbelaja, Shtypur herën e parë prej Shoqërisë “Diturija” në Bukuresht. - Korçë: Shtyp & Libraria Dhori Koti, 1922. - 102 f.
Gazeta “Reforma”, Këlcyrë, - Nr. 2 - 5, 1922.
  
1923
Gazeta “Reforma”, Këlcyrë. - Nr. 6 - 8, 1923. 
 
1924
Këshilla dhe porosi të këshillit atnuer bektashian. - Korçë: Shtyp. Libraria “Dhori Koti”, 1924. - 10f.
Statuti i Komunitetit Bektashian Shqiptar. Vlorë: Shtypshkronja “Vlora”, 1924. - 20 f. (fotokopje).
Ali Tomori: Thelbi i qëllimit: Udha e shpëtimit. - Korçë: Shtyp. “Dhori Koti”, 1924. - 47 f.
 
1925
Bitincka, Dervish Feim Hamdi. Historia e teqesë së Melçanit. Botim i I - rë. - Korçë: Shtyp.dhe Librari Dhori Koti, 1925. -  48 f.
 
1927
Mehdi Frashëri. Liga e Prizrenit edhe efektet dipllomatike të saj. - Tiranë: Mbrothësia” - Kristo luarasi, 1927.
Literatura e Bektashivet a vjersha të përkthyera prej shkrimtarëve bektashinj të vjetër. Përkth. At Ali Tyrabiu. Tiranë: Shtypshkronja “Mbrothësija” Kristo P. Luarasi, 1927. - 32 f.
 
1928
“Mersija” apo ceremonia e shënjtë e bektashive kur shënjtërohet ashyreja: Përkthim i mbaruar prej Atë Ali Tyrabiut P.N. i teqesë së Tomorrit. - Tiranë; Shtypur në shtyp. “Mbrothësia” Kristo P. Luarasi, 1928. - 11 f.
 
1929
Historija e bektashinjvet. Periudhat para lindjes së bektashizmës. Tiranë: Shtypur në shtyp. “Mbrothësija” Kristo P. Luarasi, 1929. 95 f.
 
1930
Naim Frashëri H. Qerbelaja: Shtypur herën e parë prej shoqërisë “Dituria” në Bukuresht. - Korçë: Shtyp, e Libraria Dhori Koti. 384 f.
 
1933
Meleq Shëmbërdhenji. Besimi e atdheu: vjersha prej baba Meleqit. botuar prej dervish Rizajt. - Korçë: Prindërit e Lekovikut. 1933. 156 f.
 
1934.
Naim Frashëri H. Qerbelaja. - Korçë. Shtypshkronja Dhori Koti. 1934. - 275 f.
Ali Tomori ( Baba). Nefeze dhe Gazele bektashiane. Botuar prej Asqeri F. Lumanit. - Tiranë; Shtypëshkronja Kristo P.Luarasi, 1934. 50 f.
Xhevher ose “Mendime dhe aforizma bektashinjsh të vjetër”. Përmbledhje dhe përkthime prej Baba Ali Tomorit. - Tiranë: Shtypur. “ Mbrothësija” Kristo P. Luarasi, 1934. - 18 f.
 
1936
Rregullore e bektshinjvet shqiptarë. - Tiranë: Shtypshkronja “Dielli”, 1936 . - 21 f.
 
1939
Dy trandafilat e bukur. Ngjarjet dëshpëruese të Qerbelasë: Përkthye prej Tahsin Dylgjerit. - Durrës: Litho - Tipografia “Stamles”, 1939. -319 f.
Baba Ahmet Sirri Glina. Al - Risala al - Ahmadiyya fi tarikh al - tariqa al - Aliyya al- Bektashiyya = Gjurmë bektashiane. Mesazh në historinë e tarikatit alevi - bektashi të Egjiptit. - Misir: 1939. - 64 f.
 
1940
Vajtimi i Qerbelasë. - Tiranë: Shtyp. “Shkodra”, 1940. - 7 f.
Ferit M. Vokopola, Lindja e të naltit Ali - Tiranë: Shtypur në Shtypshkronjën “Shkodra”, 1940. - 32 f.
 
1943
Bektash Kolonja (Kozeli). Kopshti i shpirtit. Vjersha personale.- Tiranë: Shtypshkronja “Gutenberg “. 1943. - 96 f.
 
1945
Albania. - Oxford: Naval Intelligence Division, 1945. - 416 f. ( Geografical Handbook Series BR 542 ( Restricted).
Revista “Djersa”.  Nr. 1 - 5, 1945. Organ i Kryegjyshatës Botërore Bektashiane.
 
1945.
Statuti i komunitetit Bektashian Shqiptar. Tiranë, 1945. - 10f. ( të shaptilografuara).
 
1946
Revista “Djersa”. Nr. 6 - 7, 1946.
 
1950
Statuti i Komunitetit Bektashian Shqiptar. - Durrës; shtypshkronja Durrës, 1950. - 31 f.
 
1951
Rregullorja e përgjithshme e administrimit të mbrendshëm të Komunitetit bektashian shqiptar. - Elbasan: Shtypshkronja “11 nanduer” 1951. - 25 f.
 
1952
Nga punimet e Konferencës së përbashkët fetare Për Mbrojtjen e Paqes, mbajtur në Tiranë më 8 - 9 korrik 1952 nga kleri shqiptar mysliman, orthodhoks, katolik e bektashian. - Tiranë: botim i përbashkët i komuniteteve fetare të Shqipërisë, 1952. - 88 f.
 
1953
Kalendari 1953, Komunitetit Bektashian: 1953. - 43 f.
Zëri i bektshizmës. Wyandotte, Mich. - Nr. 1, 1954. - 32f.
 
1954
Kalendari 1954 Komuniteti Bektashian.. Korcë: Shtyp. Brigada e II - të S, 1954. - 42 f.
Zëri i bektashizmës, Wyandotte, Mich. - Nr.2, 1954.
 
1955
Zëri i bektashizmës, Wyamdotte, Mich. -  Nr.2, 1955.
 
1957
Kalendari 1957 Komuniteti Bektashian. Tiranë. 1957. - 40 f.
 
1958
Kalendari 1958 Komuniteti Bektashian. Tiranë. 1958. - 40 f.
Lindja e të madhit Ali Q. V. dhe ceremonia përkujtimore e Imam Hysejnit. - Tiranë: Botim i Komunitetit Bektashian. Kryegjyshata Botërore, 1958. - 52 f.
 
1959
Kalendari i vitit 1959: Komuniteti Bektashian, 1959. - 76 f.
 
1960
Kalendari 1960 komuniteti Bektashian. 1960. - 61f.
Tevfik Oytan. Bektasiliqin Içyuzii. (Filozofia bektashiane), Istanbul: Maarif Kitaphanesi Press, 1960.
 
1961
Kalendari 1961 komuniteti Bektashian, 1961. - 61. f.
 
1962
Kalendari 1962. Komuniteti Bektashian, 1962. - 74 f.
 
1963
Kalendari 1963. Komuniteti Bektashian, 1963. - 55 f.
 
1964
Sabri Godo. Plaku i Butkës. Tiranë: Naim Frashëri, 1964, - 348 f. - Sali Butka dhe veprimtaria e tij patriotike e lidhur me klerin dhe teqetë bektashiane.
Kalendari 1964. Komuniteti Bektashian, 1964. - 55 f.
Xhevat Kallajxhi. Bektashizmi dhe Teqeja Shqiptare n’ Amerikë. NeW York: Waldon Prees. Inc. 1964. - 75 f.
 
1965
Kalendari 1965. Komuniteti Bektashian, 1965. - 55 f.
 
1970
Baba Rexhebi. Misticizma islame dhe bektashizma. NeW York /s. n /, 1970. - 389 f.
 
1972
Meleq Shëmbërdhenji. Besimi e atdheu: Versha të Baba Meleqit të botura më 1933, në Korçë prej Dervish Rizait të teqesë së Leskovikut edhe të botuara përsëri nga Hysen Butka, në mërgim: 1972. - 102 f. / Stampatore: Stab. SIRTE della G.P.E. s.r.l. - Roma
 
1984
Baba Rexheb. The Mysticism of Islam and Bektashism. Introduction by Peter R. Prifti. An English translation from Albanian with a Glossary and Bibliography by Bardhyl Pogoni. Naples: [s. n], 1984. - 173 f. fl. portr.
 
1987
Poezia e bejtexhinjve. Parathënien dhe përgatitjen për shtyp e bëri Mr. Hajdar Salihu. - Prishtinë: Rilindja, 1987. - 511 f. (Biblioteka RILINDJA)
 
1990
Nathalie Clayer. L’ Albanie, pays des derviches. Wiesbaden: Otto harrassowitz, 1990. - 505 f.
Vexhi Demiraj. Filozofët muslimanë/ Përg. Nexhat Ibrahimi. - prizren: 1990. - 63 f.
Machiel Kiel. Ottoman architecture in Albania (1385 - 1912). - Istanbul: Research Centre for Islamic History, Art and Culture, 1990. - 342 f.
1992
Kalendari bektashian: Komuniteti Bektashian. - Tiranë, 1992. - 27 f.
Hasan Kaleshi. Kontributi i shqiptarëve në dituritë islame. - Prizren: Botues Nexhat Ibrahimi & Miftar Ajdini, 1992. -112 f.
 
1993
Gazeta “Udha bektashiane. - nr. 1, 19 korrik 1993. ( i vetëm numër)
Revista “Urtësia”. - Nr. 1, dhjetor 1993, organ i Kryegjyshtës Botërore Bektashiane.
Musa Kraja. Mësuesit për kombin shqiptar. - Tiranë: Toena, 1993.
Thirlwall Harry Norris. Islam in the Balkanas: religion and Society between Europe and the Arab World. - London: Hurst & Company, 1993. - 304 f.
Rregullore e brendshme e komunitetit bektashian. - Tiranë, 1993. - 28 f.
Statuti i komunitetit bektashian. - Tiranë, 1993. - 28 f.
Frances Trix. Spiritual discourse: Learning with an Islamic. - Philadephia: University of Pennsylvania Prees, 1993. - XII, 190 f.
 
1994
Sami Frashëri. Vepra 9: Personalitet shqiptare në Kamus al - a’ lam të Sami Frashërit. Zgjodhi, përktheu dhe shpjegoi: Mehdi Polisi. - Shkup: Logos - A, 1994. 173 f. (Biblioteka Historia)
Revista “Urtësia”. - Nr. 2 - 3, 1994.
Roberto Morozzo Della Roça. Kombësia dhe feja në Shqipëri: 1920 - 1924. - Tiranë: Elena Gjika, 1994. - 281 f.
 
1995
Revista “Urtësia”. - Nr. 4, nëntor 1995.
Peter Bartl. Albanien : vom Mittelalter bis zur Gegenëart. - Munchen: Verlag Friedrich Pustet Regensburg Sudosteuropa - Gesellschaft, 1995.
Feja, shqiptarët, Evropa. Shkëlzen Maliqi, Sadik Rashiti, Qemal Morina, anton Kolë Berisha. - Gjilan: Drita, 1995. - 64 f.
Kalendari i vitit 1995. Komuniteti bektashian, Tiranë. - 31 f.
Baba Rexhebi. Misiticizma islame dhe bektashizma. Ribotim nën kujdesin e Kryegjyshit Botëror Bektashian Haxhi Dede Reshat Bardhi. Tiranë, 1995. - 340 f.
Sesin shkencor: Naim Frashëri dhe vepra e tij midis Perëndimit dhe Lindjes. (Përmbledhje e ligjëratave). Tiranë 16 -31 gusht 1995. - Tiranë: Eurorilindja, 1995.
Miranda Vickers. The Albanias: a modern historry. - London: New York,I.B.Tauris, 1995. - X, 262 f.
 
1996
Revista “Urtësia”. - Nr. 5 - 8 1996.
Naim Frashëri. Qerbelaja. - Tetovë: 1996.
Edwin E. Jacques. Shqiptarët: Historia e popullit shqiptar: V.1. Populli shqiptar nga lashtësia deri në vitin 1912. - Tiranë: Kartë e Pëndë, 1996.
Kalendari i vitit 1996. (Komuniteti bektashian, Kryegjyshata Botërore Bektashiane).- Tiranë , 1996. - 31 f.
Qazim Qazimi. Ndikime orientale në veprën letrare të Naim Frashërit. - Prishtinë, 1996.
Ali Sheriati. Fatimeja është Fatime. Tetovë: Rumi, 1996. - 180 f. ( Biblioteka ZEHRA)
Të katërmbëdhjetë njerëzit e mirë: Imam Ali Rizai (A), Imam Muhamed Xhevad (A), Imam Ali EL- Hadi (A), Imam Hasan El - Askeri (A), Imam Muhamed El Mehsi (A) / Përkth. Mehdi Ahmeti. Tiranë, 1996. 88 f .
 
1997
Revista “Utësia”. - Nr. 9 - 12, 1997.
Nexhip Alpan P.- Nesip Kaçi. Shqiptarët në Perandorinë Osmane: Monografi. - Turanë: Albin, 1997. - 212 f.
Henri Corbin. Historia e filozofisë islame. I - II. / Përkthim. Nexhat S. Ibrahimi. - Shkup: Logos - A, 1997. - 437 f.
Qazim Dedej. Historia e themelimit të institutit bektashian të Elbasanit, Gramshit e Martaneshit./ përg. Sul Dedej. - Elbasan: Shoqata Botuese “Egnatia”, 1997. - 120 f.
Nexhat Ibrahimi. Kontaktet e para të islamit me popujt ballkanik në periudhën paraosmane. - Shkup: Logos - A. 1997. 100f. - (Biblioteka Historia)
Selim Rexhep Kaliçani. Historia e Baballarëve të teqesë së Martaneshit. Tiranë, 1997. 223 f.
Lulishte e shënjtorëve. (Hadikai Suada) . 1997. - 368 f. Parathënie për botimin shqip të vitit 1997. Babi i teqesë Fushë - Krujë, korrik
1997. - f.
Sejjid Husein - Mahmud, Abdul - Halim Nasr. Tasavufi. / Përg. SH. Vullnet Luboteni. - Gjilan; Teqja e “Axhiza Babës” Prizren, 1997. - 63 f.
Ali Vishko. Harabati teqe e Tetovës dhe veprimtaria në të në periudhën e kaluar. (monografi). - Tetovë: A. Desing, 1997. 110 f.
Ramiz Zekaj. Zhvillimi i kulturës islame te shqiptarët gjatë shekullit XX. - Tiranë: Instituti Shqiptar Islamik, 1997. - 403 f.
Fuzuli, Hadikaja ose Kopshti i të Përsosurvet, përkthyer nga Baba Rexhebi, botuar nga teqeja e Gjakovës, Kosovë, 1997. - 497 f.
 
1998
Revista “Urtësia”. - Nr.13 - 17, 1998
Kalendari i vitit 1998. (Komuniteti bektashian, Kryegjyshata Botërore Bektashiane) - Tiranë. - 32 f.
Mevlud Buci. Udha e mirësisë: poezi, Tiranë; Dardania, 1998. - 87 f.
Imam Aliu. Mahjul Balagha: thënie të zgjedhura të Imam Aliut. /Shqipëroi, pajisi me shënime dhe përgatiti për botim Sokrat Ahmataj. Tiranë: 1998. - 319 f.
Këngë popullore të Skraparit./ Mbl. Neim Mustafaraj. Tiranë: Reklama, 1998.
Shefik Osmani. Panteoni iranian dhe iranologët shqiptarë. - Tiranë: Fondacioni Kulturor “Saadi Shirazi”, 1998. - 404 f.
Zija Xholi. Naim Frashëri midis së kalurës dhe të sotmes. ( Studime naimiane). - Tiranë; Luarasi, 1998. - 213 f.
Ali Yman. Alevik - Bektasilik bibliyografyasi. - Mannheim:Alevi - bektasi kultur Enstitusu, 1998. - 351 f.
Moikom Zeqo. Princërit e mistikës dhe bektashizmi shqiptar. - Tiranë: Medaur, 1998. - 198 f.
 
1999
Revista “Urtësia”. - Nr. 18 - 21, 1999.
Kalendari i vitit 1999. Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Komuniteti Bektashian). - 1999 - 32 f.
Haci Bektas -i Veli Anma Torenleri. 16 Agustos 1999. Croëne Plaza Hotel Istanbul. Bu kitap bir Ehl - i Beyt Vakth Yayinidir. - 64 f.
Kalendari i vitit 2000. Tiranë: Urtësia, 1999. - 95 f. ( Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Komuniteti Bektashian)
Ali ibn Ebu Talib. Libri Ali = Divani Ali: Fjalë të urta, këshilla dhe porosi nga Imam Ali Myrtezaj ( Imam Ali Ibn Ebi Talibi) Përkth. Ferit Vokopola, Isuf Goskova - Qerim Peja. Tiranë: Koha, 1999. - 323 f.
Sokrat Ahmataj. Bektashizmi nën smogun e një libri. - Tiranë: Urtësia, 1999. - 184 f.
Nuri Çuni. Tomor, o mal i bekuar. Tiranë: Urtësia 1999. - 58 f.
Nexhat Ibrahimi. Islami në trojet iliro - shqiptare gjatë shekujve. - Shkup; Logos - A, 1999. - 298 f. (Biblioteka Historia)
Jashar Rexhepagiqi. Dervishët, rendet dhe teqetë në Kosovë, në sanxhak e në rajonet e tjera përreth, në të kaluarën dhe stome. përkthim nga boshnjakishtja dhe lektura Shefqet Riza. - Pejë: Dukagjini, 1999. - 282 f. (Biblioteka FRYMA)
Dervish Hysni Shehu. Shenjtorë të Ehli - Bejtit. Tiranë: Flesh, 1999, - 153 f.
Bardhyl Ylli. Dashuria e të vërtetit; Baba Meleq Shëmbërdhenji. - Tiranë: 1999. - 120 f.
 
2000
Revista “Urtësia”. - Nr. 22 - 24, 2000.
Kalendar 2001. Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Shtypur në shtypshkronjën Ilar. Tiranë 2000 - 46 f.
Ger Duijzings. religion and the politties of Identity in Kosovo. - london: Hurst & Company, 2000. - 238 f.
Ali Musa Basha. Islami në Shqipëri gjatë shekujve: rreth përhapjes, organizimit, sjelljeve armiqësore ndaj tij... mendime, kritikë. - Tiranë: 2000. - 275 f.
Abdyl Mexhid Aziz Ez - Zendani. atë që kërkon prej Zotit Ai nuk harron për ta dhuruar/ Përkth. Nexhad Limani - Ajni Sinai. - Tiranë: 2000. - 195. f.
Naim Frashëri. Fletore e Bektashionjet/ Përg. Idriz Metani, Nuri Çuni. - Tiranë: Amfioni & Zeti, 2000. - 64 f. - (Biblioteka Zanafilla).
Mahmud Hysa. Alamiada shqiptare I: studime letrare. -  Shkup: Logos - A, 2000. - 331 f. (Biblioteka Letërsia)
Selim Rexhep Kaliçani. Dede Ahmeti i gjallë mes nesh. -  Fushë Krujë: 2000. - 152 f.
Gëzim Llojdia. Ardhja e Naimit në Teqe: Studim. - Vlorë: Triptik, 2000. - 43 f.
Naim Frashëri 100 vjet pas. ( Konferencë shkencore, Prishtinë, 14 - 15 tetor 2000). Prishtinë: 2000. - 181 f.
Nga epistolari i Ibrahim Shytit në Vlorë/ përg. Bardhosh Gaçe. - Tiranë: Toena. 2000.
Statuti i Komunitetit Bektashian: shqip & anglisht. - ribotim me përmirësime. - Tiranë, 2000. - 68 f.
Dervish Hysni Dalip Shehu. Urtësia e fjalës: Tregime. - Krujë: Aksion 2000, 2000. - 95 f.
Shenjti mbi gur ( Vilajtname): mistika dhe urtësia. Përkth. Baba Qerim Hoxha, Muharrem Kulla: Adaptoi në shqip Shyqyri Hoxha. - Tiranë, Urtësia, 2000, - 270 f.
 
2001
Revista “Urtësia”. - Nr.25 - 29, 2001.
Kalendar 2002. Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Përg. Bardhyl guni dhe Kujtim Ahmataj. Shtypur në shtupshkronjën Tirana . Trianë 2001. - 71 f.
Stilian Adhami. Përmeti dhe përmetarët në faqet e historisë: nga lashtësia deri 1939. - Tiranë: Neraida, 2001. - 829 f.
Ekrem Hakki Ayerdi. Vepra të arkitekturës osmane në Shqipëri. / përkth. Mehdi Gurra. - Tiranë: AB - Horizont, 2001. - 108 f.
Arnautlik devlet arpivleri osmanli yazmalar katalogu”= “Katalogu i dorëshkrimeve osmane”. Përg. Gjyasettin Aytas - Haci Yilmaz. Ankara: 2001. - 211 f.
Syrja Xhelaj. Baba Rexhebi ky shenjt. Tiranë; Lumo Skëndo, 2001. - 192 f.
Naim Frashëri. bagëti e bujqësia. Lulet e Verës dhe vjersha të tjera. Tiranë: Dituria, 2001. -144 f.
Imam Aliu. Nahjul Balagha: ligjërata dhe fjalime të zgjedhura./ Shqipëroi, pajisi me shënime dhe përgatiti për botim Sokrat Ahmataj. Tiranë. Kryegjyshata Botërore Bektashiane. - 817 f. (Biblioteka e bektashizmës)
Metin Izeti. Tarikati bektashian. - Tetovë: 2001. - 184 f.
Kongresi i 7 Botëror Bektashian: 23 - 24 shtator 2000, Tiranë/ Përgatiti për botim Kujtim Ahmataj, Ilir Martini. - Tiranë: Urtësia, 2001. - 143 f.
Gëzim Llojdia. Dielli lind, atje ku perëndon: Udhëtim në Kryegjyshatën Botërore të Bektshizmit. - Vlorë: “Ana 2001”, 2001. - 106 f.
Dervish Hysni Shehu. Fllad nga kopshti i Ehli - Bejtit: Poezi. - Tiranë: Dituria, 2001. - 109 f.
Xhemal Shkëmbi. Brengë dhe dëshirë: poezi dhe proza. - Tiranë: Naim Frashëri, 2001. - 111 f.
Moikom Zeqo. Syri i tretë. Naim frashëri dhe bektashizmi. - Tiranë: Medaur, 2001. - 356 f.
Apostol Kotani Baba Mustafa Xhani ( Martaneshi). - Tiranë; 2001. - 182 f.
 
2002
Revista “Urtësia”. - Nr. 30 - 31, 2002.
Kujtim Ahmataj. Kur luaja me hënën..., Skica letrare. - Tranë: Urtësia, 2002. - 102 f.
Mevlud Buci. Drita Hyjnore. - Tiranë: Julvin, 2002. - 174 f.
Vittoria Luisa Guideti. L’Islam vicino: I. Bektashi. Giordano, 2002. - 187 f.
Novruz Xh. Shehu. Tomorriada. Baba Aliu. Bektashinjtë. - Tiranë: “Baça”, 2002.- 175 f.
Xhemal Qesaraka Shkëmbi. Lutja e Dervishit: Tregime. - Tiranë: Florimont, 2002. - 57 f.
Lutfi Hanku. Drita e shpirtit ( Baba Fejzë Bulqiza). - Tiranë; alPAPER, 2002. - 229 f.
Kalendari i vitit 2003: përg. Kujtim Ahmataj, Bardhyl Guni. - Tiranë: Komuniteti Bektashian, 2002. - 80 f.
 
2003
Revista “Urtësia”. - Nr. 32 - 36, 2003.
Kalendar 2004. Kryegjyshata botërore bektashiane. Sjrypur në shtypshkronjën “Urtësia Bektashiane”. Tiranë, 2003. – 96 f.
Aliu mes dashurisë dhe urrejtjes. - Prishtinë & Gjilan: Drita, 2003. - 95 f.
Jashar Rexhepagiqi. Dervishët dhe teqetë në Kosovë, në Sanxhak dhe në rajonet përreth. Përkth. Shefqet Riza. - Botim i dytë i plotësuar. - Pejë: Dukagjini, 2003. -302 f.
Simpoziumi i Dytë Ndërkombëtar “Qytetërimi Islam në Ballkan”: Tiranë - Shqipëri 4 - 7 dhjetor 2003, Abstracts. - Tiranë.
Udha bektashiane: Terxhumane që i takojnë një besimtari bektashian - Tiranë. Kryegjyshata Botërore Bektashiane, 2003 - 55 f.
Zenel Bastari dhe vepra e tij/ mbledh. dhe red. Ibrahim Hasnaj. - Tiranë: Argeta LMG, 2003. - 152 f.
 
2004
Revista “Urtësia”. - Nr. 37 - 42, 2004.
Baba Ahmet Sirri Glina(Çoçoli). Mesazhi i shenjtë. - Tiranë: Urtësia, 2004. - 57 f.
Shyqyri Hysi. Misioni bektashian (Teqeja e Zallit): Monografi. -Tiranë: albPAPER, 2004. - 233 f.
Baki Dollma. Historiku i Sari Salltikut, Shtëpia botuese “Marin Barleti”, 2004. - 127 f.
Maks Gjinaj, Petrit Bezhani, Nuri Çuni. Bektashizmi në Shqipëri (Bibliografi). Shtëpia botuese albPAPER, Tiranë 2004. - 623 f.
 
2005
Revista “Urtësia”. - Nr.44 - 49, 2005.
Kalendar 2006. Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Përg. Kastriot Qesja, Shtypshkronja “Urtësia Bektashiane”. Tiranë 2005. - 44 f.
Zenel Sula, Qerim Lila, Agim Biçaku. Drita e bekuar rrezaton... Shtypshkronja “Urtësia”.- Tiranë 2005. - 192 f.
Haxhi Bektash Veliu: Përkthimi në shqip. Dr. Nezir Bata. Shtëpia botuese, Shtypshkronja “Dajti”, Tiranë 2005. - 96f.
Albumi fotografik, Rilindje... Përg: Nuri Çuni, Pëllumb Katroshi, Kastriot Qesja, Syrja Xhelaj, Ilir Martini. 2006. Përgatitja grafike: Botart. ( me rastin e 70 vjetorit të lindjes H.D.Reshat Bardhi) Shtypshkronja “Urtësia bektashiane” Tiranë, mars 2005. - 117 f.
Naim Frashëri, Qerbelaja me rastin e 105 vjetorit të vdekjes së Naim Frashërit nga Fondacioni “Sadi Shirazi”, Shtëpia botuese “Onufri”. - 335 f.
Haxhi Bektash Veliu. Makalat. Përkthim. Dr. Nezir Bata. Shtëpia Botuese “Dajti”. 2005. - 84 f.
 
2006
Revista “Urtësia”. - Nr. 50 - 55, 2006.
Revista “Urtësia”. - Nr. special, qershor 2006.
Pëllumb Katroshi. Gurgullima shpirti ( Këngë bektashiane), Shtëpia botuese albPAPER, 2006. - 212 f.
Baba Xhemal Shkëmbi. Valët e shpirtit, Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, 2006. - 248 f.
Badar Shahin. Abaz Aliu. Përktheu nga anglishtja : Genc Mlloja. shtypshkronja “Urtësia bektashiane”, Tiranë 2006. - 174 f.
Nuri Çuni. Teqeja e Frashërit monument historie. Shtëpia botuese albPAPER. Tiranë , 2006. - 53 f.
Ruze Hamzaj. Bektashizmi, drita e shpirtit tonë. Poezi. Shtëpia botuese albPAPER. Tiranë - 2006. - 71 f.
Kalendar 2007, Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Përgatitur. Kastriot Qesaja, Pëllumb Katroshi, Shtypshkronja “Urtësia Bektashiane”. Tiranë 2006. - f.
Shyqyri Hysi. Histori e Komuniteteve Fetare Shqiptare. Shtëpia botuese “Mësonjëtorja”. Tiranë 2006. - 252 f.
Petrit Gjoni. Zotin Kërkoj , poezi, Shtëpia Botuese albPAPER. Tiranë - 2006. - 134 f.
Ilmi Qazimi. Tomorri në Zemër, poezi, Shtëpia Botuese            Tiranë - 2006. - f.
Lutfim Hanku. Erdhi Çaushi, Shtëpia botuese “M♪B”, Tiranë - 2006. - 288 f.  
 
2007
Revista “Urtësia”. - Nr. 56, 2007.
Pëllumb Katroshi. Ku ka dritë si bektashija ( këngë bektashiane). Shtypshkronja “Urtësia bektashiane”. 2007. - 215 f.
 

« Kthehu Pas

GALERIA ME FOTO

 • <

  Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/8b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/7b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • <

  Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/6b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/5b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/4b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/3b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/2b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit

  photos2/1b.jpg

  Komuniteti Bektashi: Pelegrinazhi ne Malin e Tomorrit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03733-0013.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03737-0017.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03755-0034.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03759-0038.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03761-0039.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03763-0041.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03772-0049.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03775-0052.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03782-0057.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03788-0063.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03793-0068.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03795-0070.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03799-0073.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Festa e Novruzit

  photos2/001-DSC03802-0076.jpg

  Komuniteti Bektashi: Festa e Novruzit, ne fotot e ketij albumi do jene personalitetet Shqipatare me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi,Kryeministrin Z. Sali Berisha etj .

  Komuniteti Bektashi
 • Bektashi

  photos2/1.jpg

  Komuniteti Bektashi: ne kete foto ka dale Z.John Withers cili eshte Ambasador i SH.B.A.-se, me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi .

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/2.jpg

  Komuniteti Bektashi: ne kete foto ka dale Z.John Withers cili eshte Ambasador i SH.B.A.-se, me presidentin e Rrepublikes se Shqiperise Z. Bamir Topi .

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/9.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/10.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/6.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/7.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/8.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/11.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/12.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/13.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/14.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/15.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/16.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/17.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/18.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/19.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/20.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/21.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/22.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi
 • Komuniteti Bektashi

  photos2/23.jpg

  Komuniteti Bektashi , ne festen e Ashures

  Komuniteti Bektashi

Figura te Bektashizmit

Sali Njazi Dede 1876 -1941

Ali Riza Dede 1882-1944

Kamber Ali Dede 1869 – 1950

Xhafer Sadik Dede 1882 – 1945

Abaz Hilmi Dede 1887 – 1947

Ahmet Miftar Dede 1916 - 1980

Haxhi Dede Reshat Bardhi, Rilindėsi i Bektashizmit
Revista “Urtësia” online
Te gjitha te drejtat te rezervuara Komiteti Bektashian. Programimi: ShqiperiaCom , Dizenjimi: Maximedia Studios